Nieuwbouw De Stappen weer stapje dichter bij duurzame eindresultaat

(BN de Stem, tekst: Rene Hermans)
De kinderen van de bovenbouw van basisschool De Stappen in Wouw besteedden afgelopen weken lessen aan duurzaamheid en klimaatverandering.

Gisteren kon een groepje van negen leerlingen met eigen ogen bij de bouw van het nieuwe Kindcentrum zien dat hun gebouw duurzaam verwarmd en gekoeld wordt.
Met hun komst werd het startsein gegeven voor het boren van zeventien gaten van 100 meter diepte. “Met een warmtepomp wordt water diep in de grond verwarmd of gekoeld”, zegt opzichter Eric Vos van De Kok Bouwgroep.

De lat lift hoog, want bijna het hele gebouw is van hout en dat vergt extra isolatie en nieuwe technieken. Bovendien moet het pand CO2 neutraal worden.

Op 6 december moet het gebouw af zijn en kan de afwerking en inrichting beginnen. Direct na de kerstvakantie komt de nieuwe inrichting en worden de digiborden verplaatst. “Bijna alles wordt nieuw, ook het meubilair”, zegt directeur Rini Damen.

In het gebouw wordt nog hard gewerkt. Op de benedenverdieping van KPO Kindcentrum De Stappen komen de baby- en peuteropvang en de onderbouw van de school. Direct achter de voordeur ligt de speelzaal en de hal met een podium en bijzonder is dat in het podium een zandbak is ingebouwd voor de jongste kinderen.

Op de bovenverdieping komen de midden- en bovenbouw in lokalen die aan 1 zijde open zijn. “We hebben een uniek en flexibel onderwijsconcept. Daarom is het zo fijn dat het gebouw past bij de visie van het team”, zegt Damen. Op 6 april is de officiële opening.

Contact

KPO Kindcentrum De Stappen
Strijp 27
4724 EM Wouw

0165 - 30 22 26
kindcentrum@destappenkpo.nl